diumenge, 20 d’abril del 2008

Exercicis

Exercici 12 :

Pierrre Deffonotaines :va ser un geògraf francès que va relacionar la geografia amb l'antropologia cultural, va ser l'autor, d'una Geografia Universal i d'el home i la seva casa, va col·laborar amb l'enciclopèdia La Pléyade. PierreVilar: ( Frontignan, França 1906 - Saint-Palais 2003 ) fou un historiador i professor universitari francès. Està considerat una de les màximes autoritats en l'estudi de la Història de Catalunya, tant del període de l'Antic Règim com de l'Edat Contemporània. Quim Monzó : (Barcelona,1952) és ecriptor , traductor i periodista en català ( escriu una columna diaria a La Vanguardia)

Exercic13 :

El sofregit és una salsa feta a base de verdures, principalment tomàquet i ceba, molt utilitzat en la gastronomia catalana com a base per a altres plats.

Ingredients :
2 cebes
½ kg. de tomàquets
2 alls
Oli d'oliva

La picada consiteix en ametlles torrades, avellanes, pinyons, nous, pa torrat, julivert, all, caldo i sal. En un morter triturem els alls pelats fins a formar una pasta. Després afegim el julivert picat, les ametlles picades, els pinyons, les avellanes y les nous. Un cop estigui tot ben barrejat i afegim una mica de pa torrat i una mica de caldo

Ingredients : atmetlles,avellanes,pinyons,nous,pa,julivert,all,caldo i sal

Exercici 14

Libre del Coq ( no trobo cap informació sobre aquest llibre)

Autor:

Títol complet:

Any de publicació :