divendres, 11 d’abril del 2008

Aprenent de detectiu


Aprenent de detectiu està escrit per Jaume Macià,
el llibre parla d'un noi anomenat Ricart un jove professor universitari que un dia mentre estava al lavabo li apareix un llibre a la banyera , no sabia qui li havia deixat però la finestra estava oberta.
Va mirar el llibre,era una mica estrany perquè no entenia l'idioma , estava intrigat en saber de que parlava aquell llibre, va anar a la biblioteca a veure si el bibliotecari sabia alguna cosa sobre aquell llibre,però no li diu que vagi a la universitat que allà hi ha un professor molt bo de filologia i segur que ho sabria. Va arribar a la universitat allà era, es deia Joan Amat ,li va saber esbrinar que va ser escrit per un mallorquí Ramon Llull escrit en àrab.
Al cap de dues setmanes el truca per quedar i parlar sobre el llibre,
els dos es passen tot el llibre intentant esbrinar que era aquell llibre i qui l'havia escrit,van a un monestir de l'Estany i un home lis explica una història sobre que va passar fa anys a aquell indret relacionat amb el llibre.
Al saber més coses queden en trucar-se dintre d'uns dies, en Ricart veu que els dies passen però no el truca i es preocupa, al dia li arriba una carta de en professor Amat dient que s'ha anat a Tunis
perquè un amic seu de fa molts anys que es coneixen de la facultat li havia dit que l'anés a veure ja que ell també sabia coses sobre el llibre, en Ricart primer va pensar que ni boig aniria allà,
es va anar de vacances a Areu un poble, no va poder aguantar i va acabant agafant un avió i anar-se'n
a Tunis a ajudar al seu amic, al anar allà el Amat li va dir que estava preocupat perquè en el dies que portava allà no havia vist al seu amic,estava desaparegut, així que van decidir anar a la policia que lis va dir que havia mort fa dos dies. Al saber aquella noticia decideixen tornar-se a Barcelona.
Arriben a la conclusió de que persona que sap alguna cosa del llibre acaba amb algun problema o mort,al arribar a Barcelona parlen amb un inspector,però no els serveix de res perquè ja no volen sabe res del llibre i creuen que ha sigut una pèrdua de temps.
Aquest llibre m'ha semblar una mica avorrit, resumint que no m'ha agradat gaire però en el fons està be,es d'intriga i crec que es per passar una estona llegint. Vaig tardar en llegir-ho un mes degut a que no tenia molt de temps ,li poso un 6 de nota.